RSS

Itsrosenicotine, Zaman Kini Buruk, Hodoh dan terkinja - kinja lebih nampak Comel

Anda lebih kenal dengan insan bernama Itsrosenicotine, mungkin anda semua kenalkan...Kini jangan terkejut, sekiranya dulu orang lebih memuji jika anak melayu itu atau bangsa kita sendiri bersopan, cantik, ayu, pandai dan berbudi bahasa. Tetapi kini semua itu tidak dipandang, kerana fenomena media sosial yang amat berleluasa ni, benda yang buruk, annoying, hodoh itulah orang suka tengok dan jangan terkejut benda itu lebih menghiburkan bila ditonton. Bukan sahaja ia menampakkan tidak malunya seorang anak melayu itu sendiri tetapi kita pun tidak tau dari manakah datang asalnya keluarga mereka. Di manakah pergi budaya kita yang terdahulu, yang dipuji dan disanjung. Adakah benda itu baik dilakukan atau ianya adalah untuk menunjukkan dekat orang bahawa diri kita berbakat, ataupun oleh kerana wajah kita kurang lawa atau tidak kacak membuatkan kita lebih suka menampakkan kebodohan dan kehodohan kita sendiri? Kita sendiri pun tidak tau kenapa kita nak melakukan perkara sedemikian kan...tapi kalau seronok apa salahnya. Takde sape akan tegur dan kata benda tu silap sebab oh jawapannya mungkin Hobi atau nak lepaskan tension ataupun suka - suka.


Apabila seorang yang memulakan tabiat dan contoh ini, maka lahirlah ramai lagi yang akan membuatkan perkara ini, jangan terkejut kerana benda ini adalah trend masa kini. Dulu heboh dengan Ira Kaza, lepastu King Coco malah kini video yang sebegini pula. Adakah kita selesa orang mentertawakan kita dengan membuat perkara - perkara tersebut. Kalau diikutkan baik anda labelkan diri anda sebagai pelawak itu lebih sesuai, ataupun Clown. Kerana merekalah yang sesuai membuat mimik muka hodoh dan kelakar dibandingkan dengan orang lain.

Mungkin bermula dengan main - main untuk uploadkan video diri sendiri. Dan akhirnya bila melihat viewers dan like semakin banyak, ia akan mendorong seseorang itu untuk lebih giat melakukakannya. Dan bila perkara ini lebih seronok, ia akan menggalakkan lagi dan ramai akan terikut - ikut. Mungkin juga boleh mendatangkan wang, kerana atas review di instagram. Cemburu itu pun satu sebab. Jika nak tau cemburu itu bermula sejak anak nabi adam lagi.

Apakah mengisi masa lapang dengan perkara - perkara sebegini menguntungkan? Adakah akan datang akan lahir generasi yang lebih teruk dari ini? Kita pun tak tau kan. Masa muda mungkin kita suka buat benda - benda yang orang kata RARE ni. Tapi apabila kita dah bekeluarga dan tua, ada anak dan cucu, di situ kita akan malu sendiri dengan apa yang kita akan buat. Jangan ingat kita hidup di dunia ni nak seronok je, bak kata kawan saya "Kalau neraka tu takde takpe, kalau ada macamana". Dan ayat yang selalu kita dengar Allah selalu bersama kita, betul tu. Tapi kena ingat Allah tu bukan kawan kita, dia tu Tuhan yang menciptakan kita dan kita hanya hamba dan pesuruh DIA. Wallahu a’lam

Di antara gambar - gambar Itsrosenicotine di laman sosial

Itsrosenicotine wajah comel 1

Itsrosenicotine wajah comel 2

Itsrosenicotine wajah comel 3

Itsrosenicotine wajah comel 4

Instagram Itsrosenicotine

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Filem Dangal kupas cerita gusti wanita di India

Filem Dangal yang dilakonkan oleh superstar bollywood terkenal Aamir Khan, diarahkan oleh Nitesh Tiwari merupakan sebuah filem inspirasi dari kisah benar. Mengisahkan Aamir Khan seorang bekas gusti hebat sebelum ini malang kerana cita - citanya terhalang untuk menjadi ahli gusti terkenal tidak mendatangkan sebarang kekayaan malah impiannya disekat oleh bapanya sendiri. Aamir Khan melakonkan watak sebagai Mahavir Singh Phogat telah berkahwin dengan Daya Kaur menyimpan impian untuk meneruskan legasi keluarganya dalam bidang gusti. Impiannya tersekat kerana setiap kali isterinya melahirkan anak, takdir menetapkan semuanya adalah anak perempuan. Di situ Mahavir merasakan legasinya sebagai ahli gusti handal tidak kesampaian. Tanpa disangka isu dua anak perempuannya membelasah lelaki berhampiran rumahnya telah membuatkan Mahavir sedar bahawa darah gusti dari dalam dirinya telah ada meresap dalam tubuh kedua anak perempuanya iaitu Geeta dan Babita. Harapan dan impiannya seakan terbuka atas insiden tersebut.

Poster Dangal
Kisah keluarga Mahavir Singh Phogat ini betul - betul inspirasi dari kisah benar. Kini kedua anaknya memang telah berjaya sepenuhnya di sukan komanwel malah sukan - sukan akan datang. Sebuah movie yang agak menarik, juga memberi inspirasi kepada penonton yang menontonnya.

Mengisahkan dari sebuah keluarga yang kecil malah sebelum ini tidak pernah ahli gusti perempuan beraksi di India. Mahavir telah mengubah persepsi segala budaya wanita India yang dulunya hanya duduk di rumah dan di dapur. Lucu jugakla pada mulanya Mahavir ingin menghantar anaknya untuk masuk berlawan di gelanggang tetapi dihalang kerana semua gusti di India adalah lelaki. Pada mulanya pengurus di arena gusti itu tidak membenarkan Mahavir memasukkan anaknya Geeta bertanding, disebabkan alasan di tempat pertandingan gustinya itu kurang penonton yang datang melihat, lalu pekerja di situ memberikan idea bernas di mana, kalau perempuan bergusti dengan lelaki, berita ini akan membuatkan masyarakat akan datang untuk menonton dan sekaligus sanggup membayarnya. Idea yang bijak. Di situ bermulanya ahli gusti wanita pertama memasuki pertandingan dalam acara gusti malah lawannya semua adalah lelaki. Perlawanan pertama Geeta telah kalah, tetapi Geeta sendiri tidak putus asa. Akhirnya di perlawanan seterusnya, dia telah memperolehi banyak kemenangan, sekaligus membuatkan namanya kini dikenali di seluruh pelusuk India. Geeta dan Babita juga telah dimasukkan ke Institusi sukan. Boleh dikatakan jalan cerita yang cukup menarik dan ada juga sedih dihujung - hujungnya. Kepada mereka - mereka yang masih belum menonton, baik pergi menonton movie ini dan sekaligus membuka mata bahawa kejayaan itu adalah dari usaha gigih, didikan ayah kepada anaknya dan juga teknik sukan yang betul.

Watch Dangal Full Movie, click link here Dangal Full Movie English Subtitle

Para Pelakon Filem Dangal

Famili realiti dan dalam lakonan

Aamir Khan bersama pengarah dan juga keluarga Mahavir

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Buaya tembaga dijumpai di Port Dickson

Berhati - hati  dengan buaya yang dijumpai di area Port Dickson, menunjukkan seekor buaya tembaga besar telah dijumpai terdampar di tepian pantai Port Dickson. Nasib baik ianya hanya bangkai buaya tersebut. Kalau masih hidup tak tau lah berapa ramai orang telah ditelannya. Dulu kononnya tidak sahih mengatakan buaya tiada di area tersebut. Tapi kini memang sahih dan terbukti. Seram jugak nak pergi mandi di area Port Dickson ni. Harap - harap semua pengunjung lebih berhati - hati. Dah la buaya darat kini ramai. Tapi nak dibandingkan dengan buaya yang terjumpa ni. Hmmm..matilanak.

Berita lalu :
SEREMBAN, 18 Jan (Bernama) — Luka di kaki seorang pengunjung ke pantai Port Dickson yang heboh dilaporkan di akhbar dan internet kebelakangan ini bukan akibat serangan buaya atau ikan, kata Menteri Besar Datuk Seri Mohamad Hasan. Beliau yang menerima laporan dari pakar-pakar perubatan menyatakan, kesan luka tersebut mungkin disebabkan oleh punca lain tetapi bukan dari haiwan ganas.
“Ini bukan saya kata tapi menurut pakar yang meneliti kes itu, kita tidak pasti apa yang menyebabkan luka itu tapi macam-macam kemungkinan, mungkin terumbu karang,” katanya kepada pemberita selepas mesyuarat exco kerajaan negeri di sini Isnin. Katanya, belum pernah berlaku dalam sejarah Port Dickson, pengunjung diserang oleh binatang liar seperti buaya atau ikan yu. Beliau berharap orang ramai bertenang dan tidak membuat pelbagai andaian berdasarkan spekulasi. Beliau berkata, pada umumnya, Port Dickson merupakan pantai peranginan yang selamat dikunjungi. “Kita ada membuat pemantauan, di pantai-pantai awam kita ada menara kawalan, kita dibantu oleh St John Ambulance, Jabatan Pertahanan Awam dan RELA,” katanya.  Sama ada duduk di hotel atau mahu berkhemah di tepi pantai, orang ramai dan pelancong tidak perlu risau dengan keselamatan mereka, katanya. Beliau mengulas laporan mengenai seorang lelaki yang mendakwa dirinya diserang dan kakinya digigit hingga parah oleh seekor binatang dipercayai buaya. Lelaki itu, dipercayai seorang posmen, mendakwa, waktu diserang, melihat lembaga seperti buaya dengan bentuk badannya yang leper, keras dan kehitaman dalam air di pantai berkenaan.
— BERNAMA

Buaya yang diikat

Buaya yang besar dijumpai di Port Dickson

Bukti buaya dijumpai

menyeramkan buaya ini

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

DATUK AYU PUTEH bercinta dan bernikah dengan artis, penyanyinya sendiri?

Datuk Ayu Puteh founder syarikat PENCIL PICTURES RECORDS telah selamat melangsungkan pernikahannya dengan seorang artis juga penyanyinya sendiri iaitu AIMAN ISMAIL Instagram AIMAN ISMAIL
pernikahannya telah berlansung pada 7 Jan 2017 di Masjid Al-Mukarramah, Bandar Sri Damansara. Datuk Ayu Puteh selaku penerbit dan founder syarikat tersebut sebelum ni telah berkeluarga dan mempunyai anak seramai 4 orang dan dua daripadanya juga menceburi bidang seni iaitu Fian Ali dan Wanna Ali. Semoga Datuk Ayu berkekalan dan bahagia hingga akhir hayat. Amin.

Secocok dan sejoli pasangan pengantin


Datuk Ayu sedang bersiap untuk melangsungkan pernikahannya
Aiman Ismail nervous di depan Tok Kadi

Instagram Aiman Ismail

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Adi Sixth Sense dilamar HYPER ACT. BAND?

Baru - baru ni kecoh mengatakan KECIK ex Hyper Act. ditendang dari band tersebut malah menimbulkan macam - macam isu. Tetapi yang hairannya di Konsert Lagenda 31 Dec 2016, Grand Alora Alor Setar menampakkan Adi Sixth Sense menyanyi bersama Band Hyper Act. itu sendiri...Masih beroperasi lagi band ni, Pelik tak....? Cuma tertanya - tanya, malam new year tu Kecik ex Hyper Act. di mana? Takde ke orang panggil show nyanyi?...hmmm maybe dia sedang berehat dan merancang plan baru yang lebih terperinci kot!!! Entahlah, mungkin ya atau mungkin tidak. Tapi yang penting band terhebat Malaya ni masih lagi disukai ramai dan masih BERBISA betul tak...tak semesti kena ada penyanyi lama, kena famous...lagu best, muzik best, suara best...orang suka lah...


Apakah plan terbaru Hyper Act.? Adakah menampilkan lagi penyanyi yang baru ataupun penyanyi yang terkenal... Itu semua kita tunggu. Ini semua kerja Tuhan, kita manusia hanya merancang.

Follow Instagram Hyper Act Band



Adi Sixth Sense dengan gayanya

Toy Nizam, ketua band Hyper Act.

Masih berbisa Hyper Act. Tanpa Kecik Ogie





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

King Coco berkahwin dengan FAKE DATO?

Mendapat info dari salah seorang insan bernama Ridzuan Firdaus yang mengatakan :

"ISU SCAMMER Azrin Anas (fake Dato), bekas kepala besar skim penipu Peleburan Emas PEGASUS BULLION dan skim penipu Peleburan Forex GT NETWORK (Azrin Anas adalah tauke).
-
Di fahamkan, awek yang dikenali sebagai Coco (19 tahun), tak tahu lah coco apa, mungkin Coco Krunch, Coco Chanel, Coco Pops, Coconut, Cocolano, Cocoboat, Yang semenjak akhir akhir ini viral, dan menjadi artis overnight (celebrity sekelip mata) telah berkahwin dengan kepala besar skim penipu Pegasus Bullion ini, iaitu Encik Azrin Anas.

Dilaporkan oleh unit Mi6 di London, Azrin Anas ini telah melarikan diri ke London dan menetap disitu semenjak skim Pegasus Bullion nya telah tutup sekitar tahun 2014-2015 yang lalu.

Azrin Anas ini kini telah kembali ke Malaysia untuk berkahwin dgn Coco ini. Atas tujuan... cheapskate... untuk mendapat publisiti murahan di atas kepopularan sekelip mata si coco batak ini.
.
Kami merasakan, tujuan Azrin Anas ini berkahwin dengan Coco ini tidak lain dan tidak bukan untuk mendapatkan cheap publicity, atau marketing murahan untuk dia membuat atau melariskan jualan skim penipunya yg baru nanti. (sama seperti drama Safie Illiyas.)

Dan apa yang Azrin Anas itu cuba lakukan, telah hampir berjaya. Banyak plak bongok yg jadikan mereka couple itu sebagai viral.
-
Gambar dibawah ialah Private Picture yang di hantar oleh Jebon... yang berbaju hitam semua tu, semuanya adalah bodyguard Azrin Anas itu, punyalah rasa insecure... orang jahat jer macam tu. kah kah kah

Azrin Anas ini bukan lagi Pilot yer... pilot itu kerja dulu dia, sekarang ini kepala besar skim penipu. Harap maklum...
-
TOLONG VIRAL KAN POST INI... AGAR BOLEH COUNTER BALIK CHEAP PUBLICITY MEREKA... DAN SUPAYA ORANG TAHU KEBENARANNYA."


info jelas Ridzuan Firdaus
Apalah kes duit - duit menipu ni ek, kita ni takde keje lain ke nak mencari rezeki. Ada je cara nak kaya cepat. Nafsu besar biasanya gitu ke? Dato fake pulak citernya...dulu ada berita mengatakan orang ada beli Dato, dah bunyi mcm video porn FAKE T**I jek. hahahaha...orang ada duit bole beli apa saja, malah jiwa manusia pun bole di beli.....maruah dan bangsa pun boleh dibeli...WOW...itu lah maksudnya. Jangan sangka orang bodoh tak leh kaya.....hahaahhaa....ibaratnya katakan.
Adakah ianya benar atau sahih....siapa yang kenal mereka dan pernah tertipu mungkin lebih tau kan... Mungkin benar atau tidak...tunggu jelah kebenarannya akan datang. Tetapi kini, King Coco dengan Azrin Anas amat bahagia sekali selepas dihijabkabulkan. Mesra alam gitu, ataupun mesra coconut?? Okayla kan, harap dapatlah berubah segala2nya, ke takkan berubah...terpulang kepada hati manusia masing2...nampak je rambut sama hitam, tapi hati dah mix susah pulak ye. huhu...

gelak besar KING COCO

yang penting spec ori k, kena mix sikit





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Bon Zainal bercinta dengan modelnya sendiri?

Pereka fashion terkenal, Bon Zainal kini bertambah intim bersama seorang model baru bernama Nurul Ain Immany https://www.facebook.com/nurulain.immany.56?fref=ts
Ain Immany juga memuatkan gambar bersama Bon Zainal ini sendiri dan menunjukkan betapa mesranya mereka berdua. Cinta tidak mengenal usia ek orang kata. Janji ada ikhlas katanya, yang penting duit kena masyuk yek. Barulah keluarga merestui..kan....gurau - gurau gitu....yang membaca tu...menilai jelah sendiri k..harap2 bahagia sampai ke akhir hayat...

mata bertentang mata

sweet ke sour

wow menggoda

masamnya mr Bon

ala2 manja gitew ya

first time selfie bersama ke

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS